چهارصد و نود و هشتمین جلسه کرسی تلاوت و تفسیر قرآن کریم ضیافت نور‌ با عنوان “فجر انقلاب اسلامی و صحیفه سجادیه “، جشن انقلاب و یادواره ۴ شهید شاخص این هفته شهرستان، شامگاه سه شنبه ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء در محل مصلی امام رضا علیه السلام شهر علی آباد کتول برگزار گردید.

آغاز جلسه تلاوت صفحه ۵۴ قرآن کریم سوره مبارکه آل عمران، آیات ۳۰ الی ۳۷ با ترتیل خوان نوجوان گرامی آقای محمدمهدی نظری بود.

در ادامه صلوات پرفیض شعبانیه با نوای گرم مجری محترم کربلایی رضا صدقی قرائت شد.

در بخش بعدی استاد محمدباقر زنگانه نکاتی از صحیفه سجادیه و صلوات شعبانیه را بیان نمودند.

ایشان گفتند: هدف از بیان ادعیه، کسب معارف اهل‌بیت هست
✓) در صلوات شعبانیه:
الْفُلْکِ الْجَارِیَهِ فِی اللُّجَجِ الْغَامِرَهِ یَأْمَنُ مَنْ رَکِبَهَا وَ یَغْرَقُ مَنْ تَرَکَهَا
که آنان کشتى دریاى معرفتند و روان در اعماق آن دریا هر کس بر آن کشتى در آید از غرق ایمن است و هر کس در نیاید، به دریاى هلاکت غرق خواهد شد

الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مَارِقٌ وَ الْمُتَأَخِّرُ عَنْهُمْ زَاهِقٌ وَ اللاَّزِمُ لَهُمْ لاَحِقٌ‏
هر کس بر آنها تقدم جوید از دین خارج شود و هر کس از آنان عقب ماند نابود گردد و هر کس همراه آنان باشد ملحق به آنها خوهد شد
✓) مسلمانان ۳ کتاب زندگی دارند:
یکی بین همه جهان اسلام مشهور است، که «قرآن کریم» است؛ دو کتاب دیگر که متاسفانه فقط در بین شیعیان مشهور است «نهج‌البلاغه» و در درجه بعد، «صحیفه سجادیه» است!
✓) الإمامُ علیٌّ علیه السلام : ألا لا خَیرَ فی قِراءهٍ لیسَ فیها تَدَبُّرٌ ، ألا لا خَیرَ فی عِبادَهٍ لیسَ فیها تَفَقُّهٌ
امام على علیه السلام : بدانید که در قرآن خواندنى که با تدبّر همراه نباشد، خیرى نیست؛ بدانید که در عبادتى که با فهم و اندیشه توأم نباشد، خیرى نیست.
✓) دعای ۲۰ مکارم اخلاق صحیفه سجادیه:
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ بَلِّغْ بِإِیمَانِی أَکْمَلَ الْإِیمَانِ‏
بار خدایا، درود بفرست بر محمد و خاندانش و ایمان مرا به کامل‏ترین درجات ایمان‏

وَ اجْعَلْ یَقِینِی أَفْضَلَ الْیَقِینِ وَ انْتَهِ بِنِیَّتِی إِلَى أَحْسَنِ النِّیَّاتِ وَ بِعَمَلِی إِلَى أَحْسَنِ الْأَعْمَالِ‏
و یقین مرا به برترین مراتب یقین و نیت مرا به نیکوترین نیتها و عمل مرا به بهترین اعمال فرا بر.
✓) پایه اساسی اخلاق این چهار صفت ابتدای این دعاست: ایمان، یقین، نیت، عمل

بخش یادبود شهدا را کربلایی عبدالله کرامتی با قرائت نام مبارک شهدای شاخص جلسه و شهدای حماس و شعار “شهیدان زنده‌اند الله اکبر ” حضار، اجرا نمود.

شهدای شاخص جلسه ۴۹۷ ضیافت نور

  • بسیجی شهید ناصر چرخی زاده
  • دانش آموز شهید منصور خادمی
  • پاسدار شهید محمد هراتی مالدار
  • سرباز شهید حبیب الله نظرخانی

و

فرماندهان شهید حماس

  • شهید محمد ضیف، فرمانده کل گردان‌های قسام
  • شهید مروان عیسی، معاون فرمانده کل گردان‌هان قسام
  • شهید غازی ابوطماعه، فرمانده بخش تسلیحات و پشتیبانی
  • شهید رائد ثابت، فرمانده بخش نیروی انسانی
  • شهید رافع سلامه، فرمانده تیپ خان‌یونس
  • شهید احمد الغندور، فرمانده تیپ شمال
  • شهید ایمن نوفل، فرمانده تیپ منطقه مرکزی

بودند.

در بخش بعدی قاری توانمند استانی استاد حاج هادی تجری از شهر فاضل آباد با انتخاب صفحه ۳۰۸ کلام وحی آیات ۵۰ الی ۶۳ سوره مبارکه مریم به تلاوت زیبا و دلنشین قرآن کریم پرداختند.

در ادامه مدیر ضیافت نور استاد حاج علی اصغر زنگانه مباحث تفسیری جلسه ۴۹۸ را با موضوع محبت و اطاعت پیرامون آیات صفحه ۵۴ قرآن کریم در چهار محور و با نگاه به هفت باور و اعتقاد مهم که خداوند در سوره حمد بیان کرده است؛ ارائه دادند.

ایشان در بخشی از گفتار خود بیان داشتند:

الف) تجسم اعمال در قیامت
(یوم تجد کل نفس ما عملت من خیر محضرا …آیه ۳۰)
اعمال خوب و بد انسان پس از مرگ همچون موجود زنده ای رفیق و همراه آدمی هستند؛ و اگر اعمال شایسته باشد با او انس می گیری … و در روز حساب آن را همچون گم شده ای (تجد) در خواهی یافت.(قرآن حکیم صفحه ۵۴)

ب) راستی آزمایی ابراز محبت به خدا
خداپرستی و دین داری باید با پیروی از پیامبر(ص) همراه باشد.(قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله …( ۳۱ تا ۳۴)

¤》از آنجا که صلوات شعبانیه یکی از مصادیق تبیین آیه “ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله … (۳۱/ آل عمران) هست ؛ لذا با عنایت به اینکه هنوز در اوایل ماه شعبان هستیم نکاتی از این صلوات را به عنوان شرح آیه بیان می کنیم :

۱ صلوات فرمان خداست
إِنَّ اللَّهَ وَ مَلَائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّۚ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِیمًا﴿۵۶﴾/احزاب
هُوَ الَّذِی یُصَلِّی عَلَیْکُمْ وَ مَلَائِکَتُهُ لِیُخْرِجَکُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِۚ وَ کَانَ بِالْمُؤْمِنِینَ رَحِیمًا﴿۴۳﴾/ احزاب

۲ اهل بیت شجره نبوت (۳۱ تا ۳۴ آل عمران) و محل رسالت، محل آمد و رفت ملائک، معدن علم و حکمت، و خاندان وحی هستند.

۳ کشتی جاری در رسیدن به ساحل نجات هستند؛ به شرط همراهی کامل با آنها …

۴ سنگر شکست ناپذیر، فریاد رس بیچارگان، پناه پناهجویان و نگهبان طالبان عصمت و پاکی هستند.

۵ پس ای پروردگار عالمیان ! صلوات و درود بی پایانت که رضایت تو را شامل شود بر آنها باد.

۶ آنها پاکان، نیکان و برگزیدگانی هستند که حقوقشان، ولایتشان و اطاعتشان بر ما فرض و واجب شده است.

۷ قلب انسان با اطاعت پذیری از خدا آباد، با گناه خوار و رسوا می شود؛ و افراد در همنشینی با فقیران و تنگدستان و گسترش عدالت تحت فرمان و حکومت خدا حیات پیدا می کنند.

۸ شعبان ماه پیغمبر خداست؛ ماهی که مالامال از رحمت خدا، و رضوان و خوشنودی اوست.

۹ فرهنگ و عادت پیامبر در طول این ماه روزه داری، قیام فروتنانه به نمازشب، نمازهای روزانه و اکرام و اعظام پروردگار بود.

۱۰ از خدا بخواهیم ما را نیز در سنت پیامبر اکرم(ص) و نیل به شفاعت آن حضرت موفق گرداند.

۱۱ خداوندا آن حضرت را شفیع من در طریق خود قرار ده و پیروش گردان تا روز قیامت که تو را ملاقات می کنم از من راضی باشی و از گناهانم چشم پوشی کنی .

۱۲ و در حالیکه لطف و رحمتت را بر من قرار داده ای همراه اخیار و نیکانت در بهشت ابدی خودت مستقر گردانی.
اللهم صل علی محمد و آل محمد …

ج) عدم اطاعت و کفر :
باید دانست که خروج از تبعیت و پیروی خدا و رسول و اهل بیت که از مصادیق مهم و بارز فرزندان صالح آدم، نوح، ابراهیم و عمران هستند، موجب کفر و خروج از دین است. ( آیات ۳۲ تا ۳۴)

د) در راستای تحقق جامعه الهی باید همچون همسر عمران بود و به تربیت دخترانی چون مریم (س) همت گماشت تا فرزندانی مثل عیسی علیه السلام تقدیم جامعه کنند.(آیات ۳۵ تا ۳۷)

تقدیم هدیه به مرتل نوجوان، قرائت امن یجیب، قرائت دعای قرآنی ختم جلسه توسط مجری محترم و پذیرایی تبرکی پایان بخش برنامه ها بود.

گزارش تصویری این جلسه از اینجا (کلیک کنید)، مشروح تفسیر جلسه از اینجا (کلیک)، گزارش صوتی جلسه از اینجا (کلیک) و ویدئوهای جلسات از اینجا (کلیک کنید) قابل دریافت است.

این جلسه قرآنی شامگاه سه شنبه هر هفته با همکاری امام جمعه و ستاد نماز جمعه #علی‌_آباد_کتول، جبهه فعالان قرآنی استان گلستان، مراکز قرآنی و مردم #قرآن‌ دوست شهرستان علی‌آبادکتول برگزار می‌گردد. جهت ارسال هر گونه انتقاد، پیشنهاد و نظرات سازنده خود می‌توانید از طریق شماره ۰۹۳۳۹۶۷۵۳۲۳ در شبکه های اجتماعی با ما در ارتباط باشید.